Satu Mare , Str. Cardinal Iuliu Hossu nr. 57
Tel./fax : 0361401010, 0361401019
Mail : office@gynoprax.ro
GYNOPRAX
CLINICĂ PRIVATĂ DE OBSTETRICĂ-GINECOLOGIE
GYNOPRAX
GALERIE FOTO

RADIOLOGIE

RADIOLOGIE DIGITALA, realizata cu un aparat ultraperformant Samsung GF 85, care are avantajul timpului de expunere si a iradierii foarte reduse (ajustari automate in functie de pacient) cu care se pot efectua radiografii pentru orice segment al corpului.

Despre Radiologie, în termeni generici

În termini generici, este ramura medicinei care se ocupă cu examinarea corpului omenesc cu ajutorul razelor X și γ și cu aplicarea lor în precizarea diagnosticului și în terapeutica unor boli. Radiologia convențională este o metodă de investigare neinvazivă dar iradiantă, ce ramâne în continuare un element paraclinic important, care ajută medicul clinician de diverse specialități pentru încadrarea în diverse patologii:

  • Medicul pneumolog sau medicul internist: radiografia de torace (în principal, pentru a evidenția leziunile pulmonare, caracteristice tuberculozei, pneumopatiilor infecţioase sau edemului pulmonar)
  • Medicul ortoped, medicul neurochirurg sau medicul reumatolog: radiografia de membre, bazin și coloană
  • Medicul urolog: radiografia renală simplă / urografia
  • Medicul ginecolog: histerosalpingografia (Analiză indicată femeilor, pentru detectarea problemelor legate de infertilitate. Recomandarea pentru această procedură o face medicul ginecolog, în urma consultației și a unui set de analize.)
  • Principalele caracteristici ale Centrului:
  • Centrul este gestionat de o echipă cu experiență, care are la dispoziție aparatură de ultimă generație pentru a oferi servicii medicale de înaltă calitate. Acesta deservește atât secțiile spitalului, ambulatoriul, cât și pacienții externi.

 

Radiologia nu si-a pierdut din valoarea diagnostica, fiind de mare ajutor in afectiunile ortopedice si traumatisme, afectiunile coloanei vertebrale, patologia litiazica reno-ureterala, diagnosticul pneumoniilor (inclusiv Covid), radiografia de sa turca pentru afectiunile hipofizare si in protocolul de investigare a sterilitatii de cauza tubara (histerosalpingografia – HSG cu substanta de contrast).

Rezultatele sunt interpretate imediat de medicii radiologi, sistemul este conectat prin PACS si imaginile pot fi interpretate si revazute si online de catre medicul radiolog sau trimitator, rezultatele fiind eliberate si in format digital pe CD.

medic: dr. KISS EVA, medic primar radiologie-imagistica medicala

IMPORTANT: serviciul se afla in relatie contractuala cu CJAS  in limita fondurilor disponibile PE BAZA BILETULUI DE TRIMITERE DE LA MEDICUL de familie sau SPECIALIST!!!Satu Mare , Str. Cardinal Iuliu Hossu nr. 57
Tel./fax : 0361401010, 0361401019
Mail : office@gynoprax.ro

Gazduire Web by Claus