MAMOGRAFIA DIGITALA 3D, ultima tehnologie in domeniu, realizata cu un aparat HOLOGIC SELENIA 3D, extrem de utila atat in diagnosticarea tumorilor maligne mamare cat mai ales in programele de screening (femeilor peste 40 ani li se recomanda o mamografie la 2-3 ani). Avantajele acestui tip de mamograf fata de cele clasice sunt multiple, subliniem doar cele mai importante: compresia realizata pe san pentru expunere este mult mai mica, fiind stabilita automat in functie de volumul si densitatea sanului, implicit de aici durerea provocata de procedura fiind mult mai mica, timpul de expunere si implicit iradierea sunt mai mici decat la mamografele clasice, achizitia 3D permite postprocesarea imaginilor si stabilirea unui diagnostic precoce fara alte expuneri, dupa achizitie medicul imagist putand sa reanalizeze volumele si sa stabileasca incidentele optime de evaluare corecta a patologiei mamare. Si acest sistem este conectat la PACS si dispune de monitoare cu rezolutie foarte mare a statiei de postprocesare.

Mamografia este utila ca parte integranta a “standardului de aur” in diagnosticul precoce al cancerului de san, alaturi de ecografia mamara si elastografie, in supravegherea evolutiei post terapeutice a pacientelor cu patologie maligna mamara, dar castiga tot mai mult teren in programul de screening al cancerului mamar (efectuat la paciente fara semne clinice sau diagnostic de boala).

IMPORTANT: serviciul se afla in relatie contractuala cu CJAS in limita fondurilor disponibile PE BAZA BILETULUI DE TRIMITERE DE LA MEDICUL de familie sau SPECIALIST!!!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *