Satu Mare , Str. Cardinal Iuliu Hossu nr. 57
Tel./fax : 0361401010, 0361401019
Mail : office@gynoprax.ro
GYNOPRAX
CLINICĂ PRIVATĂ DE OBSTETRICĂ-GINECOLOGIE
GYNOPRAX
GALERIE FOTO

Internarea si externarea

INTERNAREA

In cadrul Clinicii GYNOPRAX, internarile se fac:

 • in urma unei programari efectuate de catre medicul curant la receptie
 • in regim de urgenta, in cazul in care medicul examinator considera necesar
 • pacientele care beneficiaza de Asigurare de Sanatate in cadrul CNAS sunt rugate sa anunte acest fapt la inernare si sa prezinte dovada de asigurat (cardul de sanatate, adeverinta de la CJAS).

Formalitatile de internare se efectueaza la receptie.

Documente necesare in momentul internarii

 • Carte de identitate
 • cardul de sanatate
 • Bilet de trimitere de la medic
 • Rezultatul analizelor si examenelor paraclinice efectuate
 • Adeverinta de la locul de munca in cazul in care solicita concediu medical.

Dupa intocmirea foii de observatie, pacienta va fi condusa la vestiar pacienti pentru a se schimba in efecte de spital, apoi in salon. se vor respecta toate masurile de raspandire a virusului Covid (test rapid Atg la internare). Efectele pacientelor se vor transpune ambalate in folii in dualpurile special amenajate din saloane.
Apartinatorii pot vizita pacientele internate in timpul programului de vizita, cu respectarea instructiunilor specifice si a reglementarilor privid raspandirea Covid, iar in conditiile in care isi exprima dorinta de a ramane in afara programului de vizita acest lucru este permis contra cost, achitand contravaloarea unui tarif zilnic stabilit si afisat.

Facilitati

Indiferent de tipul interventiei medicale pentru care v-ati internat, la Clinica GYNOPRAX beneficiati de urmatoarele facilitati:

 • Rezerva proprie cu grup sanitar
 • Buton de panica in rezerva
 • Televizor
 • Frigider
 • aer conditionat
 • Acces wi-fi nelimitat.

EXTERNAREA

La Clinica GYNOPRAX externarea pacientelor se face in ziua stabilita de comun acord cu medicul curant, intre orele 11.00 si 16.00, EXCEPTIE facand situatiile de urgenta majora survenite pe perioada internarii care necesita TRANSFER la un Spital de rang superior, situatie in care conform protocolului stabilit se face epicriza de etapa si externarea pacientului in momenul preluarii acestuia de catre Serviciul de Ambulanta. Fiecare pacienta primeste la externare:

 • Bilet de iesire din spital
 • Scrisoare medicala
 • Decont cheltuieli (conform Ordin M.S. 1100/14.10.2005)
 • Reteta medicala
 • Recomandari privind controlul medical, conform indicatiilor medicului curant, dieta si efortul fizic.

Pentru concediile medicale eliberate la externare, pacienta trebuie sa prezinte adeverinta de la locul de munca, in care sa fie mentionate numarul zilelor de concediu medical acordate in ultimele 12 luni, si eventualele concedii medicale eliberate anterior internarii.

 Daca sunteti posesorul unei asigurari de sanatate si doriti ca serviciile sa fie acoperite de asigurare, informati receptia despre acest lucru.

INFORMATII PRIVIND EXTERNAREA PACIENTILOR

1. In funcţie de evoluţia pacientului internat, medicul curant va stabili data externării.
2. După ce a fost stabilită data externării, ea va fi comunicată pacientului cu o zi anterior externării sau, cel târziu, în dimineaţa zilei externării.
3.Medicul curant completează starea la externare, codifică diagnosticele de externare, notează tipul externării.
4. Medicii care îşi desfăşoară activitatea în spital au obligaţia ca la externarea asiguratului să transmită medicului de familie sau medicului de specialitate din ambulatoriu, după caz, prin SCRISOARE MEDICALĂ/BILET DE IEŞIRE DIN SPITAL cu obligaţia ca acesta să conţină explicit toate elementele prevăzute în scrisoarea medicală, evaluarea stării de sănătate a asiguratului la momentul externării şi indicaţiile de tratament şi supraveghere terapeutică pentru următoarea perioadă (determinată conform diagnosticului), informaţii care trebuie să se regăsească şi în foaia de observaţie clinică generală la epicriză.
5. Recomandările sunt explicate de medicul curant. Medicul curant va comunica pacientului intervalul pană la următorul control în ambulatoriul Clinicii.
6. Tratamentul va fi prescris pe reţete gratuite, compensate sau simple, în funcţie de caz. Reţetele gratuite sau compensate se eliberează doar daca pacientul a făcut dovada ca este asigurat iar pe biletul de trimitere la internare este specificat ca pacientul nu a primit reţetă compensată/gratuită în ultimele 30 zile.
7. După înmânarea documentelor, pacienta se va schimba in haine de exterior.
8. Pacienta este însoţită pană la ieşirea din spital de infirmiera de tura, de unde va fi preluata de familie sau însoţitori.
Satu Mare , Str. Cardinal Iuliu Hossu nr. 57
Tel./fax : 0361401010, 0361401019
Mail : office@gynoprax.ro

Gazduire Web by Claus