Clinica GYNOPRAX a aparut ca o necesitate a comunitatii satmarene de a avea in oras un Spital de Obstetrica-Ginecologie in care pacientele sa beneficieze de confortul hotelier si siguranta actului medical pe masura asteptarilor momentului. Studiile demografice din anul 2011 demonstrau ca un numar de aproximativ 500 nasteri/an ale satmarenilor au loc in alta parte (Ungaria, Cluj Napoca, Baia Mare), argumentul principal fiind lipsa de incredere in calitatea actului medical si conditiile hoteliere. Initiativa privata si aceesarea Fondurilor Europene pentru dotarea cu aparatura de cel mai inalt nivel, inchegarea unei echipe medicale tinere si profesioniste au condus la impunerea Clinicii GYNOPRAX ca un Spital care atinge standardele cerintelor pacientelor beneficiind de un inalt nivel de incredere in randul populatiei. Cazuistica ultimilor 10 ani si provocarile profesionale au adus o noua perspectiva evolutiva in serviciile oferite de Clinica Gynoprax, respectiv infiintarea unui centru de Reproducere Umana Asistata Medical (Clinica de fertilizare in vitro), un segment de nisa extrem de necesar in ajutarea cuplurilor infertile care se inmultesc de la an la an si care nu aveau posibilitati de tratament in zona de nord-vest a tarii. Astfel am obtinut finantarea printr-un nou proiect de Fonduri Europene, am creat un centru performant de RUAM la cele mai inalte standarde ale momentului, care va deservi judetul SM si judetele limitrofe (MM, SJ, BH, BN). Totodata am dezvoltat departamentul de imagistica medicala prin achizitia echipamntelor de radiologie si mamografie, si am optat pentru transformarea spitalului in spital cu specialitati multiple chirurgicale, incluzand aici alaturi de obstetrica-ginecologie si urologie si chirurgia estetica si chirurgia sanului, in detrimentul maternitatii private, serviciile de nastere fiind asigurate de Spitalul Judetean de Urgenta din oras.

MISIUNEA Clinicii Gynoprax 
 este de a furniza servicii medicale integrate si aliniate la principiul “Îmbunătățirii continue”.

VIZIUNEA propusă in domeniul calității actului medical, este de prestarea unui act medical de excelenta intr-un mediu sigur si confortabil prin asigurarea unor servicii ireproșabile atât medicale cat si hoteliere.

Spitalul trebuie sa devina un etalon al profesionalismului si calitatii serviciilor medicale, cu un grad inalt de incredere pentru pacientii din intreaga regiune.

Planul de Management are ca obiectiv principal mentinerea si imbunatatirea continua a actului medical, prin omogenizarea conduitei terapeutice la cel mai inalt nivel prin implementarea Protocoalelor de conduita propuse de M.S., prin cresterea continua a profesionalismului echipei medicale prin supraspecializari specifice, prin dezvoltarea de colaborari cu specialisti de top din domeniu precum si prin dotarea permanenta a Clinicii GYNOPRAX cu aparatura medicala inalt performanta de ultima generatie. Preocuparile manageriale sun indreptate si spre mentinerea confortului hotelier existent si asigurarea unui climat de incredere, liniste si siguranta.