În incinta clinicii funcţionează un Laborator de Analize Medicale, cu circuit deschis, destinat oricărui pacient indiferent de sex, care funcţionează într-o ambianţă plăcută, în care lucrează o echipă de profesionişti (Dr. ASLAU ALINA  medic şef laborator, 2 medici anatomopatologi, 3 biologi, 2 asistente).

La nivelul laboratorului se efectuează prompt analizele uzuale complete de:

Hematologie: analizor automat MINDRAY BC-5380

Biochimie: analizoare automate COBAS INTEGRA 400 PLUS (ROCHE), BA 400 (BIO SYSTEMS)

Coagulare: Coag M (DIAGON)

VSH, analize de urina, coproparazitologice.

În laborator se efectuează analize complete de imunologie şi serologie (toate analizele hormonale, pentru evaluarea hipofizei, tiroidei, suprarenalelor, profilul hormonal pentru sterilitate, markeri tumorali pentru sân, ovare, pancreas, prostată, colon, ficat), analize efectuate pe Analizoare Automate de Imunologie: COBAS E 411 (ROCHE) si Immulite 1000 (SIEMENS).

Se efectuează prompt analize specifice pentru screeningul hormonal al malformaţiilor fetale: dublu testul şi triplu testul pentru anomalii cromozomiale (program Prisca 4.0), screeningul pentru patologia infecţioasă cu potenţial malformativ fetal (complexul TORCH).

In Laboratorul GYNOPRAX se recolteza orice teste speciale de genetica si biologie moleculara efectuate de parteneri de incredere din tara si strainatate, dintre acestea cele mai specifice fiind testele genetice prenatale non-invazive (N.I.P.T.): NEO BONA ADVANCED, HARMONY, PANORAMA, NIFTY – teste de SANGE recoltate dupa 10 saptamani gestationale prin care se identifica cu certitudine anomaliile cromozomiale fetale (sindromul Down) si sexul genetic fetal inainte de a putea fi depistate ecografic!

Laboratorul asigură şi analize complete de microbiologie (urocultură, coprocultură, cultură din secreţie vaginală, culturi din diverse secreţii şi umori), precum şi analize de citologie, în special citologie cervico-vaginală (examen Babeş-Papanicolaou) pentru depistarea simplă şi precoce a cancerului de col uterin.

ECHIPA MEDICALA:

MEDICI:

dr. ASLAU ALINA – medic specialist laborator – SEF LABORATOR

dr. BOROS MONICA – medic primar anatomie patologica

dr. IAVU NATALIA – medic specialist anatomie patologica

BIOLOGI:

biol. BABICI IOANA – biolog principal, supraspecializare embriologie

biol. TALA IOANA – biolog specialist, competenta citologie cervico-vaginala

biol. BARBUS CARMEN – biolog

biol.

ASISTENTI:

as. TURCU LOREDANA CLAUDIA – asist. med. generalist

as. RUS ANDREEA – asist. med. generalist

 

 ORAR: LUNI-VINERI: 7.30-18.00, recoltări probe: 7.30-11.00, eliberare rezultate: 15.00-18.00

IMPORTANT: Laboratorul se afla in relatie contractuala cu C.J.A.S. si pacientii asigurati beneficiaza de ANALIZE GRATUITE pe baza Biletului de trimitere de la Medicul de Familie sau Medicul Specialist in limita fondurilor alocate, iar gravidele asigurate pot beneficia de complexul TORCH gratuit prin internare de zi!!!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *