RADIOLOGIE DIGITALA, realizata cu un aparat ultraperformant Samsung GF 85, care are avantajul timpului de expunere si a iradierii foarte reduse (ajustari automate in functie de pacient) cu care se pot efectua radiografii pentru orice segment al corpului.

Despre Radiologie, în termeni generici

În termini generici, este ramura medicinei care se ocupă cu examinarea corpului omenesc cu ajutorul razelor X și γ și cu aplicarea lor în precizarea diagnosticului și în terapeutica unor boli. Radiologia convențională este o metodă de investigare neinvazivă dar iradiantă, ce ramâne în continuare un element paraclinic important, care ajută medicul clinician de diverse specialități pentru încadrarea în diverse patologii:

 

Radiologia nu si-a pierdut din valoarea diagnostica, fiind de mare ajutor in afectiunile ortopedice si traumatisme, afectiunile coloanei vertebrale, patologia litiazica reno-ureterala, diagnosticul pneumoniilor (inclusiv Covid), radiografia de sa turca pentru afectiunile hipofizare si in protocolul de investigare a sterilitatii de cauza tubara (histerosalpingografia – HSG cu substanta de contrast).

Rezultatele sunt interpretate imediat de medicii radiologi, sistemul este conectat prin PACS si imaginile pot fi interpretate si revazute si online de catre medicul radiolog sau trimitator, rezultatele fiind eliberate si in format digital pe CD.

medic: dr. KISS EVA, medic primar radiologie-imagistica medicala

IMPORTANT: serviciul se afla in relatie contractuala cu CJAS  in limita fondurilor disponibile PE BAZA BILETULUI DE TRIMITERE DE LA MEDICUL de familie sau SPECIALIST!!!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *